navadna smreka 160 – 180 cm

59,50

Navadna smreka – Picea Abies

Navadna smreka je naše avtohtono drevo in je najbolj pogosti iglavec pri nas. Zaradi svojega prijetnega vonja je smreka najpogostejše božično drevo. Njeno obstojnost v suhih in toplih prostorih podaljšamo z posodo z nekaj vode pod drevesom. Priporočamo tudi da drevo odmaknete od grelnih teles. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Božičnemu drevesu ne pripada stojalo, tako da v kolikor ga potrebujete ga imamo v naši ponudbi.

Božična drevesa bomo dostavljali med 27 novembrom in 23 decembrom, datum željene dostave pa si izberete že za vnaprej na koncu pred zaključkom nakupa.

Navadna smreka – Picea Abies

Navadna smreka je najpogostojše božično drevo v naši kulturi. Je naša avtohtona vrsta že od viktorijanskih časov in je sorta, ki jo ljudje večinoma povezujejo z božičem. Klasična oblika, videz in svež vonj prispevajo k tradicionalnemu in nostalgičnemu božičnemu občutku. Zelene do temno zeleno dobro sedijo na trdih vejicah in so kot nalašč za obešanje okraskov. Če zanj  pravilno poskrbimo, bo zadostni količini vode izguba iglic minimalna.

Sveže rezana božična drevesa v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Naša drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 30.000 sadikami. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže odrezano. Za še daljšo obstojnost priporočamo, da stojalo podložite in pod njega postavite posodico z vodo. Vodo lahko dopolnite vsake 1-2 dni, s čimer boste upočasnili izpadanje iglic. Na naši spletni strani preverite tudi posebno ponudbo stojal. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Božičnemu drevesu ne pripada stojalo, tako da v kolikor ga potrebujete ga imamo v naši ponudbi.

Navodila za daljšo obstojnost naravnega drevesa

Za daljšo obstojnost drevesa lahko veliko storite  sami, predvsem tako, da drevo postavite v hladnejši del prostora, torej stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira. Priporočljivo je tudi, da drevo postavite v podstavek z vodo ali pa ga vsaj ovije z mokro krpo. Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke.

Kam z naravnim drevescem po koncu praznikov?

Ko bo vaše naravno božično drevesce odslužilo svojemu namenu, ga nikar ne odvrzite med navadne smeti, ampak ga reciklirajte. Lahko ga uporabite za mulčenje ,kurjavo ali pa ga dodate k visoki gredi, kjer bo razpadel in opravil vlogo gnojila. Če živite v mestu, razrezano drevesce, odvrzite v zabojnik za biološke odpadke in pristojni bodo poskrbeli za primerno reciklažo.

Additional information

Weight 6 kg

You may also like…