Sveže rezano božično drevo

51,5099,50

Sveže rezano božično drevo – Navadna smreka, Srebrna smreka, Kavkaška jelka

Božična drevesa so gojena posebej za božično novoletne praznike, ki so nato odstranjena iz zemlje nekaj dni pred prihodom k vam, tako da dobite sveže drevo. Novoletne jelke večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košate. Izbirate lahko med Navadno smreko, Srebrno smreko ter Kavkaško jelko. Kavkaška jelka ima mehke nebodeče iglice, ki obvarujejo domače živali ter otroke, hkrati pa najbolje prenaša temperaturo. Navadna smreka ima mehkejše vendar vseeno malo bodeče iglice. Je malo manj odporna na temperaturo kot jelka ampak najbolj diši. Srebrna smreka ima najbolj bodeče iglice in zelo prijetno diši.

Drevo si naročite vnaprej, z izbiro datuma prevzema ali dostave na koncu. Mi drevo pripravimo le kakšen dan preden pride k vam, tako da dobite kar se da najbolj sveže drevo. Z dostavami pričnemo na koncu novembra.

Božičnemu drevesu ne pripada stojalo, tako da v kolikor ga potrebujete ga imamo v naši ponudbi.

Počisti

Sveže rezano božično drevo

Sveže rezano božično drevo je posebej gojeno božično drevo za praznike, da ne potrebujemo posegati v gozdove. Drevesa si naročite vnaprej tako, da izberete datum željene dostave oziroma prevzema. Mi tako drevo pripravimo sveže prav za vas. Še vedno pa ne želimo da izgleda kot umetno drevo. Drevesa so ročno obrezovana, da je njihova oblika kar se da najlepša. Če pa se vam vseeno zdi preveč popolno pa je vonj ta, ki vas spomne, da je to božično drevo pravo naravno božično drevo.

Navadna smreka – Picea Abies

Navadna smreka je naše avtohtono drevo in je najbolj pogosti iglavec pri nas. Zaradi svojega prijetnega vonja je smreka najpogostejše božično drevo. Njeno obstojnost v suhih in toplih prostorih podaljšamo z posodo z nekaj vode pod drevesom. Priporočamo tudi da drevo odmaknete od grelnih teles. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike. Iglice ima mehke vendar vseeno malo bodeče. Božično drevo je izjemno gosto saj jih večkrat letno obrezujemo in izgleda naravnost odlično.

Srebrna smreka – Picea Pungens

Srebrna smreka je ena od najlepših vrst smreke. Kot božično drevo nam s svojo gostoto ter razvejanostjo pričara posebne, praznične občutke. Iglice so lahko zelene, srebrno-modre barve ali pa zeleno-modre barve. Barva iglic se lahko spreminja iz meseca v mesec. Srebrna smreka ima močne in zelo trde iglice, kar pomeni da mnogo lažje prenaša temperaturo, kot njena sorodna vrsta navadna smreka. Naj opozorimo da so iglice bodeče in kar pikajo.  Je prijetnega vonja, njene veje pa so močne in zlahka zdržijo težo božičnega okrasja. S svojo obliko in formo, lepo popestri vsak prostor.

Sveže rezana božična drevesa v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Kavkaška jelka – Nordmann fir – Abies Nordmanniana

Kavkaška jelka je po iglicah podobna navadni jelki, a so vejice bolj na gosto poraščene z iglicami. Drevo ima temno zeleno krošnjo, a mu spodnja stran iglic daje srebrnkast lesk. Kavkaška jelka zraste v bogato razvejano drevo, katerega glavna odlika je obraščenost do tal. Pozornost pritegnejo že kot mlada drevesa in to zaradi nenavadno razporejenih kratkih iglic Kavkaška jelka ima mehke iglice, ki ne pikajo in malo odpadajo. Jelka najlažje prenaša višje temperature in bo najdalj zdržala v notranjem prostoru.

Gojenje dreves

Naša drevesa večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košata in imajo popolno obliko. Stara so med 5 in 10 let, odvisno od velikosti. Letni prirastek drevesa je okoli 20 centimetrov.  drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 30.000 sadikami. Drevesa so namenjena prav temu, da preživijo z vami božično novoletne praznike, ter da ni potrebno posegati v gozdove.

Drevesa so nasajena zelo gosto skupaj, zato jih je potrebno nekaj vsakoletno odstranjevati, da pridobijo večja drevesa prostor za nadaljnjo rast. Ta drevesa potem pustimo v zemlji in tvorijo nove gozdove.

Kdaj režemo drevesa?

Naš koncept temelji na tem, da si drevo naročite vnaprej in izberete teden v katerem želite dostavo oziroma prevzeti svoje drevo. Mi drevesa nato pripravljamo sproti in gremo enkrat ali dvakrat tedenjsko na polja. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže odrezano staro največ 2 – 3 dni. Drevesa so rezana naravnost, ošilimo pa jih po vaši želji. Rezano drevo je najbolj primerno za božično drevo.

Obstojnost drevesa

Obstojnost drevesa je odvisna od tega ali bomo imeli drevo v stojalu z vodo ali pa bo drevo v stojalu, kateri nima rezervoarja z vodo. Če boste imeli stojalo brez vode bo drevo zdržalo do 3 tedne, v kolikor pa boste imelo stojalo z vodo bo drevo zdržalo več kot mesec dni, če je rezervoar vedno poln ter drevo ni v neposrednji bližini toplotnega telesa.

Za še daljšo obstojnost priporočamo, da je drevo v hladnejšem prostoru stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira. Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke. Priporočljivo je tudi, da drevo postavite v podstavek z vodo ali pa ga vsaj ovije z mokro krpo. Primerno stojalo lahko dobite na zavihku s stojali in lonci.

Kam z naravnim drevescem po koncu praznikov?

Ko bo vaše naravno božično drevesce odslužilo svojemu namenu, ga nikar ne odvrzite med navadne smeti, ampak ga reciklirajte. Lahko ga uporabite za mulčenje, kurjavo ali pa ga dodate k visoki gredi, kjer bo razpadel in opravil vlogo gnojila. Če živite v mestu, razrezano drevesce, položite v zabojnik za biološke odpadke in pristojni bodo poskrbeli za primerno reciklažo.

Sveže rezana božična drevesa v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Božično novoletne smreke ter jelke so naravna drevesa zato lahko njihov izgled ali oblika odstopa od slike

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Vrsta drevesa

Kavkaška jelka, Navadna smreka, Srebrna smreka

Velikost drevesa

100 – 130 cm, 130 – 160 cm, 160 – 180 cm, 180 – 200 cm, 200 – 230 cm, 230 – 260 cm, 260 – 300 cm, 300 – 400 cm, 400 – 500 cm, 500 – 600 cm, nad 600 cm