POGOSTA VPRAŠANJA

Kdaj naj opravim naročilo?

Božična drevesa si lahko zberete že vnaprej, tako da najprej izberete božično drevo katerega želite, nato pa na koncu v košarici izberete še teden dostave. Tako bo drevo zagotovo prišlo do vas v tednu dostave.

Kakšna božična drevesa ponujate?

Največ naših božičnih dreves je iz vrst srebrna smreka, navadna smreka in kavkaška jelka. Posebej vam lahko po naročilu zagotovimo tudi ostale vrste dreves iz rodov borov, jelk in smrek. Pri nas lahko kupite sveže rezana in vlončena božična drevesa, ki vam jih dostavimo na vaš domov oziroma jih osebno prevzamete pri nas.

Kako velika so božična drevesa?

Ponujamo vam različno velika in košata božična drevesa, ki v višino merijo od 100 do 700 cm. Božična drevesa so razdeljena v različne kategorije:

Kategorije dreves

 • 100 – 120 cm 
 • 120 – 140 cm
 • 140 – 160 cm
 • 160 – 180 cm
 • 180 – 200 cm
 • 200 – 230 cm
 • 230 – 260 cm
 • 260 – 300 cm
 • 300 – 400 cm (po naročilu)
 • 400 – 500 cm (po naročilu)
 • 500 – 600 cm (po naročilu)

Ali ponujate rezana ali vlončena božična drevesa?

Oboje. Zdi se nam super, da lahko na enem mestu izbirate med sveže rezanimi in vlončenimi drevesi.

Ali si lahko izberem drevo, ki ga predhodno vidim?

V kategoriji »dotična drevesa« lahko izbirate med božičnimi drevesi, ki jih za vas predhodno fotografiramo. Tako si lahko izberete prav svoje božično drevo, ki vam ga dostavimo na vaš dom.

Ker verjamem, da so vsa drevesa lepa, bi želel/a, da drevo izberete kar vi.

V kategoriji »generična drevesa« boste videli vrste in velikosti sveže rezanih ali vlončenih dreves. Tam izberete, kakšno drevo bi bilo primerno za vas. Mi pa se bomo potrudili, da bo vaše božično drevo lepo kot še nikoli.

Kdaj izkopljemo ali režemo drevesa?

Vsa drevesa so sveže izkopana oziroma rezana le nekaj dni preden drevo prispe k vam, tako je vaše drevo povsem sveže. 

Kaj vse vsebuje cena, objavljena ob drevesih?

Cena, ki je objavljena ob drevesih, vsebuje sveže rezano ali vlončeno božično drevo in brezplačno dostavo do vrat hiše ali stanovanja na območju Mestne občine Ljubljana. Za oddaljene kraje je potrebno doplačilo po veljavnem ceniku (glej zavihek dostava). Dodatno vam zaračunamo tudi dostavo po meri: dostava v višja nadstropja, dostava na točno določen dan, dostava dopoldan ali popoldan itd.) Cena ne vsebuje podstavka za božično drevo, katerega lahko dodatno kupite v naši spletni trgovini.

Kako skrbimo za božično drevo?

Ključnega pomena je, bodisi da imate rezano ali vlončeno drevo, da ima slednje v času bivanja v toplejšem prostoru dovolj vode. V kolikor imate rezano drevo, predlagamo podstavek oziroma rezervoar z vodo, kamor namestite vaše drevo. V kolikor imate vlončeno drevo, predlagamo zmerno zalivanje z 2 do 3 l vode vsake 2 do 3 dni. Količina vode, ki jo drevo potrebuje, je odvisna tudi od velikosti in košatosti drevesa.

Ali so drevesa vzgojena po naravni poti?

Vsa naša drevesa so vzgojena v skladu z zakonodajo in potrebnimi uredbami direktive EU in imajo vse potrebne označbe ter so vzgojena brez kemičnih sredstev ter po naravni poti.

Kaj se zgodi z božičnimi drevesi po praznikih?

V primeru, da se odločite za rezano božično drevo, predlagamo ustrezno kompostiranje oziroma recikliranje v primernih zabojnikih za biološke odpadke. Drevo lahko po praznikih prevzamemo in zanj ustrezno poskrbimo tudi mi.

V primeru nakupa vlončenega drevesa predlagamo, da ga po koncu praznikov postavite v prostor z nižjo temperaturo (klet, garaža …) in konec februarja ali v začetku marca zasadite v primeren zunanji prostor. Drevo lahko po praznikih prevzamemo in zanj ustrezno poskrbimo tudi mi.

Kaj pa, če drevo začne odmetavati iglice?

To je po navadi znak, da ima vaše drevo premalo vode oziroma je izpostavljeno pretoplemu zraku. V tem primeru predlagamo, da drevo odmaknete od grelnih teles oz. mu date dodatno vodo.

Ali dobim zraven tudi stojalo oziroma podstavek za drevo?

Cena, ki je objavljena ob drevesu, ne vključuje stroška podstavka oziroma stojala za drevo. Slednje lahko naročite ob nakupu božičnega drevesa.

Kdaj bom vedel/a točen dan dostave drevesa?

Vsaj dva delovna dneva pred dostavo vas bomo po e-pošti ali telefonski številki, ki jo oddate ob naročilu, obvestili o točnem terminu dostave.

Ali imate lepa božična drevesa?

Naša božična drevesa izbiramo med več kot 15.000 drevesi in se res trudimo, da vam dostavimo kar najlepša drevesa. Za lažjo predstavo poglejte fotografije na naši spletni strani, kjer so objavljena izkušnjo naša božična drevesa.

Ali nam lahko dostavite drevo na točno želen dan in uro?

Lahko. Ob vašem nakupu izberite možnost naročila dostave na točno določen dan in uro. Ob doplačilu vam bomo vaše božično drevo dostavili točno takrat, ko želite.