-35%

Srebrna smreka v loncu nad 200 cm

43,23

Srebrna smreka – Picea Pungens

Srebrna smreka je eno najbolj zaželenih božičnih dreves, saj zaradi prekrasne barve deluje razkošno in pričara posebej prazničen občutek. Značilnost Srebrne smreke je, da  lahko spremeni bravo iglic. Iglice so lahko srebrno-modre barve, modro-zelene barve ali zelene barve. Odtenki te smreke se lepo podajo k belim, modrim in srebrnim okraskom. Je veliko bolj odporna na odpadanje iglic kot navadna smreka. Iglice so trde in bodeče.  Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Drevo si naročite vnaprej, z izbiro datuma prevzema ali dostave na koncu. Mi drevo izkopljemo le kakšen dan preden pride k vam, tako da dobite kar se da najbolj sveže drevo. Z dostavami pričnemo na koncu novembra.

Opis

Srebrna smreka – Picea Pungens

Srebrna smreka je ena od najlepših vrst smreke. Kot božično drevo nam s svojo gostoto ter razvejanostjo pričara posebne, praznične občutke. Iglice so lahko zelene, srebrno-modre barve ali pa zeleno-modre barve. Barva iglic se lahko spreminja iz meseca v mesec. Srebrna smreka ima močne in zelo trde iglice, kar pomeni da mnogo lažje prenaša temperaturo, kot njena sorodna vrsta navadna smreka. Naj opozorimo da so iglice bodeče in kar pikajo. Je prijetnega vonja, njene veje pa so močne in zlahka zdržijo težo božičnega okrasja. S svojo obliko in formo, lepo popestri vsak prostor.

Gojenje dreves

Naša drevesa večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košata in imajo popolno obliko. Stara so med 5 in 10 let, odvisno od velikosti. Letni prirastek drevesa je okoli 20 centimetrov. drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 30.000 sadikami. Drevesa so namenjena prav temu, da preživijo z vami božično novoletne praznike, ter da ni potrebno posegati v gozdove.
Drevesa so nasajena zelo gosto skupaj, zato jih je potrebno nekaj vsakoletno odstranjevati, da pridobijo večja drevesa prostor za nadaljnjo rast. Ta drevesa potem pustimo v zemlji in tvorijo nove gozdove.

Kdaj izkopljemo drevesa?

Naš koncept temelji na tem, da si drevo naročite vnaprej in izberete teden v katerem želite dostavo oziroma prevzeti svoje drevo. Mi drevesa nato kopljemo sproti in gremo enkrat ali dvakrat tedenjsko na polja. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže izkopano staro največ nekaj dni. Drevesa so izkopana iz zemlje in posajena v loncu, kar pomeni da niso gojena od majhnega v loncu.

Obstojnost drevesa

Obstojnost drevesa je odvisna od tega v kakšnem prostoru je božično drevo. Za daljšo obstojnost priporočamo, da je drevo v hladnejšem prostoru stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira. Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke. Priporočljivo je tudi, da drevo zalivate prvih nekaj dni vsak dan, nato pa na vsake 2 – 3 dni. Božično drevo v loncu je imeti najbolje v toplem prostoru do 3 tedne. Če ga imamo dalj časa lahko drevo doživi šok, saj misli da je pomlad prišla prehitro in tako se poveča možnost, da drevo umre.
Božična drevesa v loncu v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Božično novoletne smreke ter jelke so naravna drevesa zato lahko njihov izgled ali oblika odstopa od slike.

Dodatne informacije

Teža 11 kg
Velikost drevesa

, , , , , ,

Vrsta drevesa

Teža
11 kg
Velikost drevesa

, , , , , ,

Vrsta drevesa