-5%

Srebrna smreka v loncu 100 cm
Višina: 100 - 125 cm

58,80

Srebrna smreka – Picea Pungens

Srebrna smreka ali Picea pungens je eno najbolj priljubljenih božičnih dreves. Zaradi posebne barve in srebrno-sivo-modrih iglic deluje razkošno in pričara posebej prazničen občutek. Srebrne smreke lahko večkrat v letu spremenijo barvo iglic. Nekatere so bolj zelene barve, nekatere bolj modro-sivkaste. Njene iglice so bodičaste, ošiljene in debelejše od ostalih vrst smrek. Nekateri ji zaradi bodečih iglic pravijo tudi bodeča smreka. Krošnja je izredno skladna, enakomerno raščena in polna. Odpadanja iglic je manj kot pri navadni smreki. Njene barve iglic se lepo podajo k belim, modrim in srebrnim okraskom ter ostalemu božičnemu dekorju. Srebrna smreka je prekrasnih barv in zelo prijetnega vonja vendar bodeča, zato mogoče manj prijetna za družine ter hišne ljubljenčke.

Izberite prav svoje dotično drevo

Drevo, ki ga vidite na sliki je točno to drevo, ki ga boste dobili in je poslikano prav za vas.

*Božično drevo pride v sadilnem loncu brez podstavka. Podstavek, okrasni lonec ali juto lahko najdete tukaj.

Drevo si naročite vnaprej, z izbiro datuma prevzema ali dostave na koncu. Mi drevo izkopljemo le kakšen dan preden pride k vam, tako da dobite kar se da najbolj sveže drevo.

Na voljo samo še 1 kos

Rezervirajte Srebrna smreka v loncu 100 cm zdaj za 18 minut, preden to stori kdo drug!

Številka drevesa: LT-91 Šifra: -91 Kategorije: , ,

Opis

Srebrna smreka – Picea Pungens

Srebrna smreka je ena od najlepših vrst smreke. Kot božično drevo nam s svojo gostoto ter razvejanostjo pričara posebne, praznične občutke. Iglice so lahko zelene, srebrno-modre barve ali pa zeleno-modre barve. Barva iglic se lahko spreminja iz meseca v mesec. Srebrna smreka ima močne in zelo trde iglice, kar pomeni da mnogo lažje prenaša temperaturo, kot njena sorodna vrsta navadna smreka. Naj opozorimo, da so iglice bodeče in kar pikajo, zato mogoče manj prijetja za otroke in hišne ljubljenčke. Je prijetnega vonja, njene veje pa so močne in zlahka zdržijo težo božičnega okrasja. S svojo obliko in formo, lepo popestri vsak prostor.

Gojenje dreves

Naša drevesa večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košata in imajo popolno obliko. Stara so med 5 in 10 let, odvisno od velikosti. Letni prirastek drevesa je okoli 20 centimetrov. drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 10.000 sadikami. Drevesa so namenjena prav temu, da preživijo z vami božično novoletne praznike, ter da ni potrebno posegati v gozdove. Drevesa so nasajena zelo gosto skupaj, zato jih je potrebno nekaj vsakoletno odstranjevati, da pridobijo večja drevesa prostor za nadaljnjo rast. Ta drevesa potem pustimo v zemlji in tvorijo nove gozdove.

Kdaj izkopljemo drevesa?

Naš koncept temelji na tem, da si drevo naročite vnaprej in izberete teden v katerem želite dostavo oziroma prevzeti svoje drevo. Mi drevesa nato kopljemo sproti in gremo enkrat ali dvakrat tedensko na polja. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže izkopano staro največ nekaj dni. Drevesa so izkopana iz zemlje in posajena v loncu, kar pomeni da niso gojena od majhnega v loncu.

Obstojnost drevesa in skrb za drevo

Obstojnost drevesa je odvisna od tega v kakšnem prostoru je božično drevo. Za daljšo obstojnost priporočamo, da je drevo v hladnejšem prostoru stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira.

Lahko se zgodi, da drevo doživi šok ob prehodu v notranji prostor zaradi velike temperaturne razlike. Ob tem drevo odvrže vse iglice. Da bi se temu izognili je drevo najbolje postopoma privajati na notranji prostor.  Drevo bi bilo sicer najbolje imeti v zunanjem mrzlem prostoru, saj je le tam verjetnost da preživi. Božično drevo v loncu je imeti najbolje v toplem prostoru do 3 tedne. Če ga imamo dalj časa lahko drevo doživi šok, saj misli da je pomlad prišla prehitro in tako se poveča možnost, da drevo umre.

Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke.

Priporočljivo je tudi, da je drevo hidrirano ter zalivano z mlačno vodo, kjer naj bo zemlja veš čas vlažna, ni pa potrebno da se drevo utaplja. Najbolje bi bilo da se s pršilko večkrat dnevno prši tudi po iglicah saj drevo prek iglic izgubi največ tekočine ter se izsuši.

Posaditev drevesa po praznikih

Drevesa lahko po praznikih posaditev v zemljo in ga imate pri sebi doma kot okrasno drevo. Najbolj primerna drevesa za posaditev so velikosti nekje do 150 cm, večja drevesa pa imajo manjšo možnost, da preživijo celoten stres prehoda iz mrzlega okolja v zelo toplo okolje in nato nazaj na mrzlo okolje. Da povečate možnost preživetja je najbolje drevo počasi privajati na temperaturne spremembe tako, da drevo postavite najprej iz zunanjega okolja v srednje topel prostor do nekje 12°C in potem v toplejši prostor do 18°C in kasneje na sobno temperaturo do nekje 21°C. V nasprotnem primeru je velika možnost, da drevo doživi infarkt in umre. Primeren čas za posaditev je spomladi, takoj ko zgine še zadnji mraz, drevo je potrebo primerno pognojiti in skrbeti zanj, da se se mu uspe privaditi na novo okolje. Če se zgodi, da drevo umre je še vedno bolje kot imeti plastično božično drevo. Saj se to drevo zmelje in naredi iz njega kompost, kar služi za gnojenje novih rastlin odpadne plastike katera pride iz umetnih božičnih dreves pa ne moremo predelati.

Dodatne informacije

Teža 30 kg
Dimenzije 55 × 55 × 120 cm
Vrsta drevesa

Tip drevesa

Iglice

Odpornost drevesa

Prebivanje v notranjosti

Primernost za okrasni lonec

Prostorska primernost

Skrb za drevo

Starost drevesa

Deponiranje drevesa

Višina drevesa

Vonj