-5%

Srebrna smreka sveže rezana 190 cm
Višina: 175 - 200 cm

55,95

Srebrna smreka – Picea Pungens

Srebrna smreka ali Picea pungens je eno najbolj priljubljenih božičnih dreves. Zaradi posebne barve in srebrno-sivo-modrih iglic deluje razkošno in pričara posebej prazničen občutek. Srebrne smreke lahko večkrat v letu spremenijo barvo iglic. Nekatere so bolj zelene barve, nekatere bolj modro-sivkaste. Njene iglice so bodičaste, ošiljene in debelejše od ostalih vrst smrek. Nekateri ji zaradi bodečih iglic pravijo tudi bodeča smreka. Krošnja je izredno skladna, enakomerno raščena in polna. Odpadanja iglic je manj kot pri navadni smreki. Njene barve iglic se lepo podajo k belim, modrim in srebrnim okraskom ter ostalemu božičnemu dekorju. Srebrna smreka je prekrasnih barv in zelo prijetnega vonja vendar bodeča, zato mogoče manj prijetna za družine ter hišne ljubljenčke.

Izberite prav svoje dotično drevo

Drevo, ki ga vidite na sliki je točno to drevo, ki ga boste dobili in je poslikano prav za vas.

*Božično drevo pride brez stojala in je ravno rezano. Stojalo lahko najdete tukaj.

Drevo si naročite vnaprej, z izbiro datuma prevzema ali dostave na koncu. Mi drevo pripravimo le kakšen dan preden pride k vam, tako da dobite kar se da najbolj sveže drevo.

Na voljo samo še 1 kos

Rezervirajte Srebrna smreka sveže rezana 190 cm zdaj za 18 minut, preden to stori kdo drug!

Številka drevesa: LS-117 Šifra: -394 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Srebrna smreka – Picea Pungens

Srebrna smreka je ena od najlepših vrst smreke. Kot božično drevo nam s svojo gostoto ter razvejanostjo pričara posebne, praznične občutke. Iglice so lahko zelene, srebrno-modre barve ali pa zeleno-modre barve. Barva iglic se lahko spreminja iz meseca v mesec. Srebrna smreka ima močne in zelo trde iglice, kar pomeni da mnogo lažje prenaša temperaturo, kot njena sorodna vrsta navadna smreka. Naj opozorimo, da so iglice bodeče in kar pikajo, zato mogoče manj prijetna za otroke in hišne ljubljenčke. Je prijetnega vonja, njene veje pa so močne in zlahka zdržijo težo božičnega okrasja. S svojo obliko in formo, lepo popestri vsak prostor.

Gojenje dreves

Naša drevesa večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košata in imajo popolno obliko. Stara so med 5 in 10 let, odvisno od velikosti. Letni prirastek drevesa je okoli 20 centimetrov. drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 10.000 sadikami. Drevesa so namenjena prav temu, da preživijo z vami božično novoletne praznike, ter da ni potrebno posegati v gozdove. Drevesa so nasajena zelo gosto skupaj, zato jih je potrebno nekaj vsakoletno odstranjevati, da pridobijo večja drevesa prostor za nadaljnjo rast. Ta drevesa potem pustimo v zemlji in tvorijo nove gozdove.

Kdaj režemo drevesa?

Naš koncept temelji na tem, da si drevo naročite vnaprej in izberete teden v katerem želite dostavo oziroma prevzeti svoje drevo. Mi drevesa nato režemo sproti in gremo enkrat ali dvakrat tedensko na polja. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže izkopano staro največ nekaj dni.

Obstojnost drevesa in skrb za drevo

Rezano božično drevo je najbolj primerno za preživljanje božičnih praznikov v notranjem prostoru. Če imate stojalo z vodo bo drevo zdržalo tudi več kot mesec dni v notranjem prostoru ob konstantnem polnenju vodnega rezervoarja. V kolikor uporabljate stojalo ki nima vode bo drevo zdržalo v stanovanju nekje do treh tednov.  Obstojnost drevesa je tudi odvisna od tega v kakšnem prostoru je božično drevo. Za daljšo obstojnost priporočamo, da je drevo v hladnejšem prostoru stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira. Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke.

Kam z naravnim drevescem po praznikih?

Plastičnega drevesa se skoraj neda reciklirati zaradi tipa plastike, ki se jo uporablja. Naravno drevo pa ima prav to posebnost, da ga lahko recikliramo in smo tako samovzdržni. Ko bo vaše naravno božično drevesce odslužilo svojemu namenu, ga lahko odložite v zabojnik za biološke odpadke in pristojni bodo poskrbeli za primerno reciklažo. Tako drevo se nato zmelje in iz njega napravi kompost kjer opravlja vlogo gnojila za nove rastline. Drevo lahko zmeljete tudi sami ali pa ga uporabite za kurjavo in nato pepel uporabite kot gnojilo.

Dodatne informacije

Teža 45 kg
Dimenzije 55 × 55 × 190 cm
Vrsta drevesa

Tip drevesa

Iglice

Prebivanje v notranjosti

,

Primernost za stojalo

,

Starost drevesa

Deblo

Deponiranje drevesa

Višina drevesa

Vonj