-5%

Kavkaška jelka sveže rezana 220 cm
Višina: 200 - 225 cm

81,61

Kavkaška jelka – Abies normanniana

Kavkaška jelka ali Abies normanniana je najbolj odporno naravno božično drevo, saj mu kljub toploti in suhemu zraku v ogrevanih prostorih ne začno odpadati iglice. Lahko bi rekli, da je prav zaradi tega v Evropi ta vrsta božičnih dreves najbolj pogosta in razširjena. S križanjem različnih vrst je bila vzgojena prav za namen božičnega okraševanje. Njene iglice so temno zelene barve, mehke na otip, ne pikajo in niso nevarne za manjše otroke ter živali. Ima enakomerno raščeno krošnjo in dokaj vodoravno rast srednje dolgih vej. Njene barve iglic se lepo podajo k rdečim, modrim in zlatim okraskom ter ostalemu božičnemu dekorju.

Izberite prav svoje dotično drevo

Drevo, ki ga vidite na sliki je točno to drevo, ki ga boste dobili in je poslikano prav za vas.

*Božično drevo pride brez stojala in je ravno rezano. Stojalo lahko najdete tukaj.

Drevo si naročite vnaprej, z izbiro datuma prevzema ali dostave na koncu. Mi drevo pripravimo le kakšen dan preden pride k vam, tako da dobite kar se da najbolj sveže drevo.

Na voljo samo še 1 kos

Rezervirajte Kavkaška jelka sveže rezana 220 cm zdaj za 18 minut, preden to stori kdo drug!

Številka drevesa: LS-58 Šifra: -335 Kategorije: , ,

Opis

Kavkaška jelka – Nordmann fir

Kavkaška jelka je po iglicah podobna navadni jelki, a so vejice bolj na gosto poraščene z iglicami. Drevo ima temno zeleno krošnjo, a mu spodnja stran iglic daje srebrnkast lesk. Kavkaška jelka zraste v bogato razvejano drevo, katerega glavna odlika je obraščenost do tal. Pozornost pritegnejo že kot mlada drevesa in to zaradi nenavadno razporejenih kratkih iglic Ima izjemno trde iglice in je zato najbolj primerno božično drevo, saj brez težav prenaša višje temperature. Njena rast je počasnejša, zato tudi spada med dražja drevesa.

Sveže rezana božična drevesa v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Naša naravna drevesa skrbno gojimo in jih v kar se da najkrajšem možnem času od vašega naročila, zavijemo ter dostavimo v vaš dom. Sveže rezana božična drevesa v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Naša drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 30.000 sadikami. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže odrezano. Za še daljšo obstojnost priporočamo, da stojalo podložite in pod njega postavite posodico z vodo. Vodo lahko dopolnite vsake 1-2 dni, s čimer boste upočasnili izpadanje iglic. Na naši spletni strani preverite tudi posebno ponudbo stojal. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Božičnemu drevesu ne pripada stojalo, tako da v kolikor ga potrebujete ga imamo v naši ponudbi.

Gojenje dreves

Naša drevesa večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košata in imajo popolno obliko. Stara so med 5 in 10 let, odvisno od velikosti. Letni prirastek drevesa je okoli 20 centimetrov. drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 10.000 sadikami. Drevesa so namenjena prav temu, da preživijo z vami božično novoletne praznike, ter da ni potrebno posegati v gozdove. Drevesa so nasajena zelo gosto skupaj, zato jih je potrebno nekaj vsakoletno odstranjevati, da pridobijo večja drevesa prostor za nadaljnjo rast. Ta drevesa potem pustimo v zemlji in tvorijo nove gozdove.

Kdaj režemo drevesa?

Naš koncept temelji na tem, da si drevo naročite vnaprej in izberete teden v katerem želite dostavo oziroma prevzeti svoje drevo. Mi drevesa nato režemo sproti in gremo enkrat ali dvakrat tedensko na polja. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže izkopano staro največ nekaj dni.

Obstojnost drevesa in skrb za drevo

Rezano božično drevo je najbolj primerno za preživljanje božičnih praznikov v notranjem prostoru. Če imate stojalo z vodo bo drevo zdržalo tudi več kot mesec dni v notranjem prostoru ob konstantnem polnenju vodnega rezervoarja. V kolikor uporabljate stojalo ki nima vode bo drevo zdržalo v stanovanju nekje do treh tednov.  Obstojnost drevesa je tudi odvisna od tega v kakšnem prostoru je božično drevo. Za daljšo obstojnost priporočamo, da je drevo v hladnejšem prostoru stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira. Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke.

Kam z naravnim drevescem po praznikih?

Plastičnega drevesa se skoraj neda reciklirati zaradi tipa plastike, ki se jo uporablja. Naravno drevo pa ima prav to posebnost, da ga lahko recikliramo in smo tako samovzdržni. Ko bo vaše naravno božično drevesce odslužilo svojemu namenu, ga lahko odložite v zabojnik za biološke odpadke in pristojni bodo poskrbeli za primerno reciklažo. Tako drevo se nato zmelje in iz njega napravi kompost kjer opravlja vlogo gnojila za nove rastline. Drevo lahko zmeljete tudi sami ali pa ga uporabite za kurjavo in nato pepel uporabite kot gnojilo.

Dodatne informacije

Teža 50 kg
Dimenzije 55 × 55 × 220 cm
Vrsta drevesa

Tip drevesa

Iglice

Prebivanje v notranjosti

,

Primernost za stojalo

,

Starost drevesa

Deblo

Deponiranje drevesa

Višina drevesa

Vonj