-35%

kavkaška jelka 130 – 160 cm

41,93

Kavkaška Jelka – Abies Nordmanniana

Kavkaška jelka je popolno božično drevo, saj ji kljub toploti in suhemu zraku v ogrevanih prostorih ne začno odpadati iglice. S križanjem različnih sort je bila vzgojena prav za božično okraševanje. Božično drevo je izjemno gosto in izgleda naravnost odlično. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Božičnemu drevesu ne pripada stojalo, tako da v kolikor ga potrebujete ga imamo v naši ponudbi. 

Božična drevesa bomo dostavljali med 27 novembrom in 23 decembrom, datum željene dostave pa si izberete že za vnaprej na koncu pred zaključkom nakupa.

Opis

Kavkaška jelka – Nordmann fir

Kavkaška jelka je po iglicah podobna navadni jelki, a so vejice bolj na gosto poraščene z iglicami. Drevo ima temno zeleno krošnjo, a mu spodnja stran iglic daje srebrnkast lesk. Kavkaška jelka zraste v bogato razvejano drevo, katerega glavna odlika je obraščenost do tal. Pozornost pritegnejo že kot mlada drevesa in to zaradi nenavadno razporejenih kratkih iglic Ima izjemno trde iglice in je zato najbolj primerno božično drevo, saj brez težav prenaša višje temperature. Njena rast je počasnejša, zato tudi spada med dražja drevesa.

Sveže rezana božična drevesa v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Naša naravna drevesa skrbno gojimo in jih v kar se da najkrajšem možnem času od vašega naročila, zavijemo ter dostavimo v vaš dom. Sveže rezana božična drevesa v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Naša drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 30.000 sadikami. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže odrezano. Za še daljšo obstojnost priporočamo, da stojalo podložite in pod njega postavite posodico z vodo. Vodo lahko dopolnite vsake 1-2 dni, s čimer boste upočasnili izpadanje iglic. Na naši spletni strani preverite tudi posebno ponudbo stojal. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Božičnemu drevesu ne pripada stojalo, tako da v kolikor ga potrebujete ga imamo v naši ponudbi.

Navodila za daljšo obstojnost naravnega drevesa

Za daljšo obstojnost drevesa lahko veliko storite  sami, predvsem tako, da drevo postavite v hladnejši del prostora, torej stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira. Priporočljivo je tudi, da drevo postavite v podstavek z vodo ali pa ga vsaj ovije z mokro krpo. Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke.

Kam z naravnim drevescem po koncu praznikov?

Ko bo vaše naravno božično drevesce odslužilo svojemu namenu, ga nikar ne odvrzite med navadne smeti, ampak ga reciklirajte. Lahko ga uporabite za mulčenje ,kurjavo ali pa ga dodate k visoki gredi, kjer bo razpadel in opravil vlogo gnojila. Če živite v mestu, razrezano drevesce, odvrzite v zabojnik za biološke odpadke in pristojni bodo poskrbeli za primerno reciklažo.

Dodatne informacije

Teža 6 kg
Velikost drevesa

Vrsta drevesa

Teža
6 kg
Velikost drevesa

Vrsta drevesa