-25%

Kavkaška jelka 260 – 300 cm

90,18

Kavkaška Jelka – Abies Nordmanniana

Kavkaška jelka je popolno božično drevo, saj ji kljub toploti in suhemu zraku v ogrevanih prostorih ne začno odpadati iglice. S križanjem različnih vrst je bila vzgojena prav za božično okraševanje. Iglice ima mehke, ki ne pikajo, tako da ni nevarna za manjše otroke ter živali. Božično drevo je izjemno gosto saj jih večkrat letno obrezujemo in izgleda naravnost odlično. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Drevo si naročite vnaprej, z izbiro datuma prevzema ali dostave na koncu. Mi drevo pripravimo le kakšen dan preden pride k vam, tako da dobite kar se da najbolj sveže drevo. Z dostavami pričnemo na koncu novembra.

Božičnemu drevesu ne pripada stojalo, tako da v kolikor ga potrebujete ga imamo v naši ponudbi. 

 

Opis

Kavkaška jelka – Nordmann fir – Abies Nordmanniana – božično drevo

Kavkaška jelka je popolno božično drevo. Po iglicah podobna navadni jelki, a so vejice bolj na gosto poraščene z iglicami. Drevo ima temno zeleno krošnjo, a mu spodnja stran iglic daje srebrnkast lesk. Kavkaška jelka zraste v bogato razvejano drevo, katerega glavna odlika je obraščenost do tal. Pozornost pritegnejo že kot mlada drevesa in to zaradi nenavadno razporejenih kratkih iglic Kavkaška jelka ima mehke iglice, ki ne pikajo in malo odpadajo. Jelka najlažje prenaša višje temperature in bo najdalj zdržala v notranjem prostoru.

Sveže rezana božična drevesa v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Gojenje dreves

Naša drevesa večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košata in imajo popolno obliko. Stara so med 5 in 10 let, odvisno od velikosti. Letni prirastek drevesa je okoli 20 centimetrov.  drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 30.000 sadikami. Drevesa so namenjena prav temu, da preživijo z vami božično novoletne praznike, ter da ni potrebno posegati v gozdove.

Drevesa so nasajena zelo gosto skupaj, zato jih je potrebno nekaj vsakoletno odstranjevati, da pridobijo večja drevesa prostor za nadaljnjo rast. Ta drevesa potem pustimo v zemlji in tvorijo nove gozdove.

Kdaj režemo drevesa?

Naš koncept temelji na tem, da si drevo naročite vnaprej in izberete teden v katerem želite dostavo oziroma prevzeti svoje drevo. Mi drevesa nato pripravljamo sproti in gremo enkrat ali dvakrat tedenjsko na polja. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže odrezano staro največ 2 – 3 dni. Drevesa so rezana naravnost, ošilimo pa jih po vaši želji. Rezano drevo je najbolj primerno za božično drevo.

Obstojnost drevesa

Obstojnost drevesa je odvisna od tega ali bomo imeli drevo v stojalu z vodo ali pa bo drevo v stojalu, kateri nima rezervoarja z vodo. Če boste imeli stojalo brez vode bo drevo zdržalo do 3 tedne, v kolikor pa boste imelo stojalo z vodo bo drevo zdržalo več kot mesec dni, če je rezervoar vedno poln ter drevo ni v neposrednji bližini toplotnega telesa.

Za še daljšo obstojnost priporočamo, da je drevo v hladnejšem prostoru stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira. Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke. Priporočljivo je tudi, da drevo postavite v podstavek z vodo ali pa ga vsaj ovije z mokro krpo. Primerno stojalo lahko dobite na zavihku s stojali in lonci.

Kam z naravnim drevescem po koncu praznikov?

Ko bo vaše naravno božično drevesce odslužilo svojemu namenu, ga nikar ne odvrzite med navadne smeti, ampak ga reciklirajte. Lahko ga uporabite za mulčenje ,kurjavo ali pa ga dodate k visoki gredi, kjer bo razpadel in opravil vlogo gnojila. Če živite v mestu, razrezano drevesce, položite v zabojnik za biološke odpadke in pristojni bodo poskrbeli za primerno reciklažo.

Dodatne informacije

Teža 21 kg
Velikost drevesa

Vrsta drevesa

Teža
21 kg
Velikost drevesa

Vrsta drevesa