-35%

Navadna smreka 260 – 300 cm

62,08

Navadna smreka – Picea Abies

Navadna smreka je naše avtohtono drevo in je najbolj pogosti iglavec pri nas. Zaradi svojega prijetnega vonja je smreka najpogostejše božično drevo. Njeno obstojnost v suhih in toplih prostorih podaljšamo z posodo z nekaj vode pod drevesom. Priporočamo tudi da drevo odmaknete od grelnih teles. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike. Iglice ima mehke vendar vseeno malo bodeče. Božično drevo je izjemno gosto saj jih večkrat letno obrezujemo in izgleda naravnost odlično. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Drevo si naročite vnaprej, z izbiro datuma prevzema ali dostave na koncu. Mi drevo pripravimo le kakšen dan preden pride k vam, tako da dobite kar se da najbolj sveže drevo. Z dostavami pričnemo na koncu novembra.

Božičnemu drevesu ne pripada stojalo, tako da v kolikor ga potrebujete ga imamo v naši ponudbi. 

Opis

Navadna smreka – Picea Abies – božično drevo

Navadna smreka je najpogostojše božično drevo v naši kulturi. Je naša avtohtona vrsta že od viktorijanskih časov in je sorta, ki jo ljudje večinoma povezujejo z božičem. Klasična oblika, videz in svež vonj prispevajo k tradicionalnemu in nostalgičnemu božičnemu občutku. Iglice so mehke vendar vseeno malo bodeče, so zelene do temno zeleno barve. Zelo dobro sedijo na trdih vejicah in so kot nalašč za obešanje okraskov. Če zanj  pravilno poskrbimo, bo zadostni količini vode izguba iglic minimalna. Navadna smreka je tista, ki ima največ vonja.

Sveže rezana božična drevesa v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Drevo je naravno in lahko njegov izgled ali oblika odstopa od slike.

Gojenje dreves

Naša drevesa večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košata in imajo popolno obliko. Stara so med 5 in 10 let, odvisno od velikosti. Letni prirastek drevesa je okoli 20 centimetrov.  drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 30.000 sadikami. Drevesa so namenjena prav temu, da preživijo z vami božično novoletne praznike, ter da ni potrebno posegati v gozdove.

Drevesa so nasajena zelo gosto skupaj, zato jih je potrebno nekaj vsakoletno odstranjevati, da pridobijo večja drevesa prostor za nadaljnjo rast. Ta drevesa potem pustimo v zemlji in tvorijo nove gozdove.

Kdaj režemo drevesa?

Naš koncept temelji na tem, da si drevo naročite vnaprej in izberete teden v katerem želite dostavo oziroma prevzeti svoje drevo. Mi drevesa nato pripravljamo sproti in gremo enkrat ali dvakrat tedenjsko na polja. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže odrezano staro največ 2 – 3 dni. Drevesa so rezana naravnost, ošilimo pa jih po vaši želji. Rezano drevo je najbolj primerno za božično drevo.

Obstojnost drevesa

Obstojnost drevesa je odvisna od tega ali bomo imeli drevo v stojalu z vodo ali pa bo drevo v stojalu, kateri nima rezervoarja z vodo. Če boste imeli stojalo brez vode bo drevo zdržalo do 3 tedne, v kolikor pa boste imelo stojalo z vodo bo drevo zdržalo mesec dni oziroma tudi več, če je rezervoar vedno poln ter drevo ni v neposrednji bližini toplotnega telesa.

Za še daljšo obstojnost priporočamo, da je drevo v hladnejšem prostoru stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira. Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke. Priporočljivo je tudi, da drevo postavite v podstavek z vodo ali pa ga vsaj ovije z mokro krpo. Primerno stojalo lahko dobite na zavihku s stojali in lonci.

Kam z naravnim drevescem po koncu praznikov?

Ko bo vaše naravno božično drevesce odslužilo svojemu namenu, ga nikar ne odvrzite med navadne smeti, ampak ga reciklirajte. Lahko ga uporabite za mulčenje ,kurjavo ali pa ga dodate k visoki gredi, kjer bo razpadel in opravil vlogo gnojila. Če živite v mestu, razrezano drevesce, položite v zabojnik za biološke odpadke in pristojni bodo poskrbeli za primerno reciklažo.

Dodatne informacije

Teža 21 kg
Velikost drevesa

Vrsta drevesa

Teža
21 kg
Velikost drevesa

Vrsta drevesa