Božično drevo v loncu

55,0080,00

Božično drevo v Loncu – Navadna smreka, Srebrna smreka, Kavkaška jelka

Božično drevo v loncu je izkopano božično drevo. Božična drevesa so gojena posebej za božično novoletne praznike, ki so nato izkopana nekaj dni pred prihodom k vam. Novoletne jelke večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košate. Izbirate lahko med Navadno smreko, Srebrno smreko ter Kavkaško jelko. Kavkaška jelka ima mehke nebodeče iglice, ki obvarujejo domače živali ter otroke, hkrati pa najbolje prenaša temperaturo. Navadna smreka ima mehkejše vendar vseeno malo bodeče iglice. Je malo manj odporna na temperaturo kot jelka ampak najbolj diši. Srebrna smreka ima najbolj bodeče iglice in zelo prijetno diši.

Drevo si naročite vnaprej, z izbiro datuma prevzema ali dostave na koncu. Mi drevo izkopljemo posebej za vas, tako da dobite kar se da najbolj sveže drevo. Z dostavami pričnemo na koncu novembra.

 

Počisti
Šifra: 7016 Kategorija: Oznaka:

Opis

Božično drevo v loncu

Božično drevo v loncu je posebej gojeno božično drevo za praznike. Drevesa so ročno obrezovana, da je njihova oblika kar se da najlepša. Še vedno pa ne želimo da izgleda kot umetno drevo. Če pa se vam vseeno zdi preveč popolno pa je vonj ta, ki vas spomne, da je to božično drevo pravo naravno božično drevo.

Navadna smreka – Picea Abies

Navadna smreka je najpogostojše božično drevo v naši kulturi. Je naša avtohtona vrsta že od viktorijanskih časov in je sorta, ki jo ljudje večinoma povezujejo z božičem. Klasična oblika, videz in svež vonj prispevajo k tradicionalnemu in nostalgičnemu božičnemu občutku. Iglice so mehke vendar vseeno malo bodeče, so zelene do temno zeleno barve. Zelo dobro sedijo na trdih vejicah in so kot nalašč za obešanje okraskov. Če zanj  pravilno poskrbimo, bo zadostni količini vode izguba iglic minimalna. Navadna smreka je tista, ki ima največ vonja.

Srebrna smreka – Picea Pungens

Srebrna smreka je ena od najlepših vrst smreke. Kot božično drevo nam s svojo gostoto ter razvejanostjo pričara posebne, praznične občutke. Iglice so lahko zelene, srebrno-modre barve ali pa zeleno-modre barve. Barva iglic se lahko spreminja iz meseca v mesec. Srebrna smreka ima močne in zelo trde iglice, kar pomeni da mnogo lažje prenaša temperaturo, kot njena sorodna vrsta navadna smreka. Naj opozorimo da so iglice bodeče in kar pikajo.  Je prijetnega vonja, njene veje pa so močne in zlahka zdržijo težo božičnega okrasja. S svojo obliko in formo, lepo popestri vsak prostor.

Kavkaška jelka – Nordmann fir – Abies Nordmanniana

Kavkaška jelka je po iglicah podobna navadni jelki, a so vejice bolj na gosto poraščene z iglicami. Drevo ima temno zeleno krošnjo, a mu spodnja stran iglic daje srebrnkast lesk. Kavkaška jelka zraste v bogato razvejano drevo, katerega glavna odlika je obraščenost do tal. Pozornost pritegnejo že kot mlada drevesa in to zaradi nenavadno razporejenih kratkih iglic Kavkaška jelka ima mehke iglice, ki ne pikajo in malo odpadajo. Jelka najlažje prenaša višje temperature in bo najdalj zdržala v notranjem prostoru.

Gojenje dreves

Naša drevesa večkrat letno obrezujemo, da so kar se da najbolj košata in imajo popolno obliko. Stara so med 5 in 10 let, odvisno od velikosti. Letni prirastek drevesa je okoli 20 centimetrov.  drevesa, skupaj z partnerji skrbno gojimo na nasadih z več kot 30.000 sadikami. Drevesa so namenjena prav temu, da preživijo z vami božično novoletne praznike, ter da ni potrebno posegati v gozdove.

Drevesa so nasajena zelo gosto skupaj, zato jih je potrebno nekaj vsakoletno odstranjevati, da pridobijo večja drevesa prostor za nadaljnjo rast. Ta drevesa potem pustimo v zemlji in tvorijo nove gozdove.

Kdaj izkopljemo drevesa?

Naš koncept temelji na tem, da si drevo naročite vnaprej in izberete teden v katerem želite dostavo oziroma prevzeti svoje drevo. Mi drevesa nato kopljemo sproti in gremo enkrat ali dvakrat tedenjsko na polja. Vedno se potrudimo, da je pot vašega božičnega drevesa od nasada, do vašega doma čim krajša oziroma najhitrejša. Tako pride vaše božično drevo k vam domov sveže izkopano staro največ nekaj dni. Drevesa so izkopana iz zemlje in posajena v loncu, kar pomeni da niso gojena od majhnega v loncu.

Obstojnost drevesa

Obstojnost drevesa je odvisna od tega v kakšnem prostoru je božično drevo. Za daljšo obstojnost priporočamo, da je drevo v hladnejšem prostoru stran od radiatorja, kamina ali katerega drugega toplotnega vira. Pomembna je tudi izbira lučk: starejše lučke se preveč pregrevajo, kar bo pospešilo odpadanje iglic, zato raje izberite LED-lučke. Priporočljivo je tudi, da drevo zalivate prvih nekaj dni vsak dan, nato pa na vsake 2 – 3 dni. Božično drevo v loncu je imeti najbolje v toplem prostoru do 3 tedne. Če ga imamo dalj časa lahko drevo doživi šok, saj misli da je pomlad prišla prehitro in tako se poveča možnost, da drevo umre.

Božična drevesa v loncu v prazničnem času poskrbijo za tradicionalen in nostalgičen občutek z različnimi čudovitimi oblikami, barvami in vonjavami. Božično novoletne smreke ter jelke so naravna drevesa zato lahko njihov izgled ali oblika odstopa od slike.

Dodatne informacije

Velikost drevesa

, , ,

Vrsta drevesa

, ,

Velikost drevesa

, , ,

Vrsta drevesa

, ,